Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förlusten mot Argentina väckte reaktioner både i Paris och Lyon. Foto: AP Photo/Thibault Camus

Upplopp i Frankrike efter finalförlusten

Uppdaterad
Publicerad

Frankrikes förlust i VM-finalen mot Argentina har väckt reaktioner på hemmaplan. Tidningen Le Parisien rapporterar om upplopp i Paris, Lyon och Grenoble.

I Paris är det upplopp på huvudgatan Champs-Élysées. Enligt Le Parisien började det hela med fyrverkerier som riktades mot polisen.

Därtill rapporterar tidningen om problem i Lyon och Grenoble. I den förstnämnda staden uppstod problem strax efter matchens slut, och saker ska ha kastats mot polisen. Soptunnor i staden ska ha även satts i brand och polisen uppges ha använt tårgas och vattenkanoner för att kontrollera folkmassorna.

Stadens myndigheter har tagit till Twitter för att upplysa om att polisen kommer att reagera strikt. Människor uppmanas även till att hålla avstånd.

I Grenoble rapporteras liknande händelser ha inträffat. Enligt Le Parisien fick polisen kontroll över huvudgatan i staden strax efter klockan 21.00.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.