Christen Press och Tobin Heath. Foto: Bildbyrån

Kapprustning i Manchester – United värvar två världsmästare

Uppdaterad
Publicerad

Manchester United värvar de amerikanska världsmästarna Tobin Heath och Christen Press. Det efter att lokalrivalen Manchester City nyligen aviserat flera tunga värvningar.

– Jag är tacksam över att få spela för en så här stor klubb, säger Press till hemsidan.

Tidigare i sommar blev de amerikanska världsmästarna Rose Lavelle och Sam Mewis klara för Manchester City. Under de två senaste dagarna har man också värvat de nyblivna Champions League-mästarna Lucy Bronze och Alex Greenwood.

Nu svarar Manchester United genom att presentera Tobin Heath och Christen Press under samma dag. Det är en kapprustning som pågår hos Super League-klubbarna i Manchester.

– Jag ser fram emot utmaningen att spela i England och att spela med och mot några av de bästa spelarna i världen, säger Heath som har gjort 168 landskamper för USA.

Heath kommer närmast från Portland Thorns och har tidigare spelat för franska Paris Saint-Germain. Press är bekant för den svenska publiken för att tidigare ha spelat i Tyresö och Göteborg. Närmast kommer anfallaren från Utah Royals.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.