För tio dagar sedan vann Alex Greenwood Champions League med Lyon. Nu är hon klar för Manchester City. Foto: Clive Brunskill/AP/TT

Champions League-vinnaren Alex Greenwood lämnar Lyon för Manchester City

Uppdaterad
Publicerad

För tio dagar sedan vann Alex Greenwood Champions League med Lyon.

Nu lämnar hon klubben.

I dag presenterades den tidigare Manchester United-stjärnan som ny Manchester City-spelare.

– Klubben har alltid imponerat på mig, säger hon.

Den engelska försvararen, som var med och tog VM-brons 2015, lämnade Manchester United för den franska storklubben Lyon för ett drygt år sedan.

Nu lämnar hon Frankrike, efter ett år som innebar såväl seger i ligan som Champions League.

Women's Super League

”En ny utmaning”

Nu, blott tio dagar efter Chamions League-finalen mot Wolfsburg, står det klart att hon återvände till Manchester. Men inte till United, utan till lokalkonkurrenten City.

– Nu är det dags för mig att ta mig an en ny utmaning. Efter att ha fått vara med om en så pass framgångsrik säsong som den senaste var, så har jag fått smak för den vinnarmentaliteten. Den är beroendeframkallande och jag vill bygga vidare på den i City, säger 27-åringen på klubbens hemsida, och fortsätter:

– Klubben har alltid imponerat på mig med deras framgångar, vilken stor betydelse de har haft för damfotbollen, de spelare de lokcar till sig och den miljön som finns där. Så jag ser verkligen fram emot att jobba där.

KLIPP: Lyon tog femte raka CL-titeln (31 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Women's Super League

Mer i ämnet