Ada Hegerberg, Lyon. Foto: BILDBYRÅN

Norska stjärnan Ada Hegerberg opererad igen

Uppdaterad
Publicerad

Lyons norska stjärna Ada Hegerberg har inte spelat fotboll sen hon skadade knäet i januari. Nu har hon genomgått en ny operation – men för en annan skada.

– Jag passade på att operera en gammal skada, skriver Hegerberg på sociala medier.

I söndags kväll blev Lyon Champions League-mästare för femte året i rad efter att ha vunnit mot Wolfsburg. Men franska mästarna gjorde det utan sin norska stjärna Ada Hegerberg som fortfarande inte kommit tillbaks efter den knäskada hon drabbades av i januari.

Nu meddelar 25-åringen på sociala medier att hon gjort ytterligare en operation – men på en gammal skada. En stressfraktur i vänstra skenbenet har stört norskan de senaste åren.

– Varje gång jag kliver in på planen ger jag 100%, men ibland säger kroppen ifrån. I väntan på att mitt knä ska bli helt bra passade jag på att operera en gammal skada. Det här är bara ett litet hinder på vägen. Vi ses väldigt snart!, skriver hon.

Ada Hegerberg kom till Lyon 2014 och har gjort 144 mål på 117 matcher. 2018 utsågs hon till världens bästa fotbollsspelare och fick ta emot Ballon d’Or som första kvinna någonsin.

HÖJDPUNKTER: Lyon tog femte raka Champions League-titeln:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.