Michaela ”Sheila” van den Bulk lämnar Djurgården. Foto: Bildbyrån

Kaptenen lämnar Djurgården för rival

Uppdaterad
Publicerad

Det blev fem år i Djurgården.

Nu lämnar kaptenen Michaela ”Sheila” van den Bulk för damallsvenska rivalen Kristrianstad.

– Det kändes som rätt klubb för mig redan efter första samtalet, säger nederländskan till Kristianstads sajt.

Kontraktet med klubben sträcker sig över säsongen 2023.

Michaela ”Sheila” van den Bulk, 32, kom till Djurgården från norska Kolbotn för fem år sedan. Hon var också en del av det nederländska landslag som vann EM-guld 2017.

Nu väntar spel i Kristianstad, som slutade trea.

– Jag uppfattar Kristianstad som en klubb som varit väldigt stabil senaste åren med hög kvalitet i spelartruppen och verksamheten i övrigt, säger hon.

– Jag kommer göra mitt yttersta och hoppas att jag med mina kvaliteter kan bidra till att vi kan vara med i toppstriden de kommande åren också.

Tränare Elisabet Gunnarsdottir om nyförvärvet:

– ”Sheila” är en väldigt bra och skicklig spelare med lång erfarenhet av spel på högsta nivån. Hon är en klassisk ledartyp på plan och påverkar mycket med sin energi och sitt driv. Jag är övertygad om att hon kommer tillföra mycket i den orangea tröjan och ser fram mot att träna och leda Sheila framöver, säger Gunnarsdottir.

KLIPP: BP klart för damallsvenskan – första gången i klubbens historia (13 november)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.