Marcus Danielson. Foto: Bildbyrån

Karantänsregler kan stoppa Danielson i VM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Filip Helander missar resten av VM-kvalet med skada och Alexander Isak kan missa nästa samling av samma skäl. Nu kommer nästa bakslag för Janne Andersson. Mittbacken Marcus Danielson kan missa de sista VM-kvalmatcherna i november mot  Georgien och Spanien på grund av kinesiska karantänsregler.

– Som det ser ut just nu är det stor risk att Marcus missar den samlingen, säger förbundskapten Janne Andersson till Expressen.

Danielson måste tillbaka till Kina efter oktobersamlingen då Sverige möter Kosovo och Grekland, för att vara spelklar till 1 december då den kinesiska ligan drar i gång igen.

Herrlandslaget i fotboll

KLIPP: Sverige föll tungt mot Grekland i VM-kvalet (8 sep)

Det är karantänsreglerna i Kina som gör att Danielson måste vara på plats i god tid i Kina. Det kan handla om att svensken måste vara i Kina en månad före ligastarten.

– Situationen är sådan att de har uppehåll i ligan just nu och Marcus är och kör på egen hand och tränar med Djurgården. Men sedan ska han ansluta till Kina efter vår oktobersamling. De har ju karantänsregler och som det ser ut i dag är det stor risk att han han inte kan vara med oss på novembersamlingen, säger förbundskapten Janne Andersson till kvällstidningen.

Covid gör att de vanliga FIFA-reglerna som säger att klubbarna måste släppa sina spelare under kvalsamlingar sätts åt sidan.

– Han har en arbetsgivare att förhålla sig till, så vi har full respekt för att han måste tillbaka, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet