Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Liverpool-målvakten spelade med hjärnskakning

Uppdaterad
Publicerad

Två fatala misstag i Champions League-finalen mot Real Madrid.

Nu kan mysteriet med Liverpoolmålvakten Loris Karius få sin lösning.

”Karius fick en hjärnskakning under matchen”, skriver läkarna i ett uttalande.

Tyskens insats liknades av många vid hjärnsläpp. Men enligt utredningen som släpptes sent igår drabbades 24-åringen troligen av en hjärnskakning när Sergio Ramos satte en armbåge i hans huvud efter en hörna.

Bara minuter senare slängde Karius bollen rakt på Benzema i straffområdet och fransmannen satte 1-0 bakom en förkrossad målvakt. Senare i matchen sköt Gareth Bale 3-1 från långt håll, en boll som Karius fumlade in.

Liverpool-spelaren har undersökts noggrant i USA och nu kom utlåtandet från specialistläkaren Ross Zafonte enligt ESPN.

”Efter att noggrant ha studerat matchbilderna och detaljerad historik – inklusive hans rapporterade symptom, fysisk undersökning och mätvärden, har vi dragit slutsatsen att Mr Karius fick en hjärnskakning under matchen, skriver man i ett uttalande.

Och fortsätter:

“Vid tiden för vår utvärdering påvisade Mr Karius symptom och tecken som tydde på visuella rubbningar, något som troligtvis uppkom vid händelsen. Ytterligare funktionsrubbningar förekom. Det kan således vara möjligt att detta har påverkat hans prestation.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.