Mathias Karlsson storspelade efter två säsonger utan spel Foto: Bildbyrån

Karlssons storspel ledde Gais till premiärseger

Uppdaterad
Publicerad

Han hade inte spelat match på över två säsonger.

Då klev målvakten Mathias Karlsson in i sin debut för Gais och storspelade – vilket räckte till en 1–0-seger mot Jönköping Södra i premiären av Superettan.

– Det kan inte bli så mycket bättre än så här. Det är eufori, säger Karlsson till Dplay.

Inför säsongen 2018 anslöt Mathias Karlsson till Örebro SK från Carlstad United BK i division 1. Men där fick han inte göra en enda minut i allsvenskan. I stället blev det en övergång till Gais och när göteborgarna skulle ta emot Jönköping Södra i premiären av Superettan, fick Karlsson förtroendet mellan stolparna – och levererade.

”Det är eufori”

Gais fick en fin start på matchen och tog ledningen redan i den åttonde minuten. Detta när August Wängberg snyggt fyllde på offensivt och skarvade in ett perfekt placerat inlägg från Richard Yarsuvat och gjorde sitt femte mål i Gaiströjan.

Med det tidiga ledningsmålet kom alltmer bollinnehav för gästerna som tryckte på för en kvittering. Men Karlsson mellan stolparna stod pall för allt han ställdes inför – även om det kostade några blåmärken.

– Den första smällen jag får tar i knät, den andra i höften. Det gjorde ont men gick över ganska snabbt. Det kan inte bli mycket bättre än så här, det är eufori, säger Karlsson till Dplay efter segern.

”Saknat att spela matcher”

Karlsson hade innan tisdagskvällens premiär i Superettan inte spelat en tävlingsmatch på över två säsonger, vilket har gjort honom väldigt spelsugen, berättar han.

– Jag fick en jättebra utbildning i Örebro, men jag har saknat att spela matcher, det kan man inte skoja bort. Just nu är jag bara glad.

MER SUPERETTAN: Awads fina soloprestation gav VSK segern (16 juni 2020)

Superettan

GAIS logo

GAIS

1 - 0

Jönköpings Södra IF logo

Jönköpings Södra IF

Gamla Ullevi, Göteborg
Publik: 0
Domare: Per Melin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.