Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand: ”Blir känslosamt – men vi är redo” Foto: Bildbyrån

Kasper Hjulmand: ”Blir känslosamt – men vi är redo”

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått fyra dagar sedan Christian Eriksen fick hjärtstopp.

Nu ska Danmark försöka ladda om för match mot Belgien på Parken.

– Det kommer att bli känslosamt att återvända till Parken. Men vi är redo för den här matchen, säger Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand.

I morgon återvänder Danmark till Parken i Köpenhamn – arenan där Christian Eriksen fick hjärtstopp och kämpade för sitt liv i lördagens EM-premiär mot Finland.

– Det kommer att bli känslosamt att återvända till Parken. Men vi vet att vi kommer att ha hela nationen bakom oss. Vi måste vara förberedda på de här känslorna och när domaren blåser igång matchen måste vi se till att vara redo och använda den här energin på ett positivt sätt och göra vårt bästa, säger Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand på dagens presskonferens.

Fotbolls-EM

– Vi tänker så klart fortfarande på Christian och vi kommer att gå ut och spela för honom. Men vi kommer också spela för vår identitet och för hela Danmark.

Hjulmand berättar att laget hade en bra träning under tisdagen och att laget är redo för torsdagens match mot Belgien.

– Vi är inte klara med turneringen utan har två viktiga matcher framför oss, först mot Belgien som är ett motstånd i världsklass. Det är en riktig utmaning men jag älskar att spela mot de bästa och dit hör Belgien.

– Belgien kommer behöva spela bra för att slå oss.

Lagkaptenen Simon Kjaer agerade snabbt när Eriksen föll ihop och frigjorde bland annat nära vännens luftvägar. Han orkade inte fullfölja matchen men ska vara tillgänglig för spel i morgon.

– Vi har alla haft bra dagar. Vi har en till träning och först efter det vet vi mer, men som det ser ut nu ser det bra ut, säger Hjulmand.

Förbundskaptenen medger att Danmark slår ur underläge mot Belgien men tror på sitt lag i mästerskapet.

– Jag tror fortfarande att vi kan uppnå något stort den här turneringen, säger Hjulmand.

KLIPP: 60 sekunder: Eriksens kamp för livet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet