Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ken Sema imponerade från vänsterbackspositionen mot Estland. Foto: Bildbyrån

Ken Sema: ”Jag har väntat länge på den här chansen”

Uppdaterad
Publicerad

Han gavs chansen i startelvan.

Och Ken Sema tog den och fick sitt genombrott i landslaget.

– Jag vet att jag har haft det i mig, säger vänsterbacken till SVT Sport.

Förbundskapten Janne Andersson valde att starta Watfords Ken Sema som vänsterback vid krossen mot Estland i Ludwig Augustinssons skadefrånvaro och närvaron av Martin Olsson som startade senast vid förlusten mot Österrike. Ett beslut som gav utdelning.

Ken Sema spelade bestämt på sin kant och stoppade estniska kontringar. Och assisterade till målet som bröt Alexander Isaks nästan två år långa måltorka.

– Jag har väntat länge på den här chansen och jag vet att jag har haft det i mig. Jag är bara glad och stolt över att jag fick spela och det var jätteroligt att vi vann. Det viktigaste var att vinna, säger Ken Sema till SVT Sport.

Hur var det att få chansen med tanke på vad som stod på spel?

Det var rätt match för mig. Jag är offensiv spelare och vi behövde vinna och gå för det. Det känns utmärkt att få vara med att bidra. Det finns inget bättre.

Vill se honom mot Österrike

29-åringen hyllas både av SVT Sports expert Daniel Nannskog och förbundskapten Janne Andersson efter insatsen mot Estland

– I dag kändes det bestämt redan från början där han utmanade och levererade bra inlägg. Han vann dueller och stängde defensivt. Tack vare den här insatsen borde han ha spelat in sig i en svensk startelva mot Österrike. Hans fysik och speed kommer att bli nyttig, säger Daniel Nannskog.

– Hans power och fysik är ju intressant, han vann många dueller i dag när han satte in fötterna och han var bra med bollen. Han hittade spelvändningar där han och Emil (Forsberg) skulle binda upp deras högersida. Jag hade honom i Norrköping och var inte riktigt lika långt framme som Alexander Fransson och Christoffer Nyman som är i samma generation. Då var han en offensivt skicklig spelare, nu har han lärt sig försvarsspel på ett bra sätt. Det är jätteroligt, säger Janne Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.