Kennet Andersson tillfällig sportchef i IFK Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollslegendaren Kennet Andersson blir tillfällig sportchef i IFK Göteborg. Klubben har ännu inte hittar någon permanent lösning, utan där fortsätter jakten. – Det här är för att avlasta så att media och andra kontaktar mig i stället för de som mer behöver fokusera på laget, säger Kennet Andersson till SVT Sport.

Det var i slutet av förra säsongen som klubbens sportchef Mats Gren fick sparken, efter en rad misslyckade spelartransfers och en ekonomi i obalans. Därefter har IFK sökt efter en permanent lösning, och är alltså ännu inte framme på där. Men tillsvidare kliver Kennet Andersson, som också sitter i styrelsen, fram och axlar sportchefsrollen.

– Eftersom jag är styrelseledamot som jobbat på sportstaben så var det här naturligt för att underlätta den svåra processen med att hitta en ny sportchef som fortfarande pågår, säger Kennet Andersson till SVT Sport.

Vad är största utmaningen just nu?

– Oj, svår fråga, det här med den mediala kontakten är ny för mig. Du får återkomma om två veckor när jag ser ut som en 65-åring, nej men vi har ju levt utan sportchef länge nu och det är i sådana tider som ett lag växer fram och det har det verkligen gjort för oss. Det kändes ändå rätt att nu göra så här för att avlasta andra personer runt laget, säger Kennet Andersson till SVT Sport.

IFK Göteborgs klubbdirektör säger så här till klubbens hemsida:

– Då vi inte ser det som realistiskt att tillsätta tjänsten inom kort – samtidigt som den nuvarande lösningen med delade tjänster är ohållbar – har vi samtidigt som sökandet fortlöper kommit fram till en tillfällig lösning, säger klubbdirektören Max Markusson.

Allsvenskan

AFC Eskilstuna logo

AFC Eskilstuna

3 - 1

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

Tunavallen, Eskilstuna
Publik: 3897
Domare: Kristoffer Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.