Kevin Walker är klar för Örebro. Foto: Bildbyrån.

Kevin Walker återvänder till Örebro: ”Otroligt glad”

Uppdaterad
Publicerad

Kevin Walker lämnade Djurgården efter att ha kritiserat klubben.

Nu är mittfältaren klar för en återkomst i Örebro.

– Jag är otroligt glad att vara här och starta ett nytt kapitel i min karriär, säger han.

I början av november kom beskedet att Kevin Walker lämnar Djurgården efter sex säsonger i klubben. Han riktade då kritik mot tränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf.

– Personligen har jag aldrig mått sämre hos en arbetsgivare än vad jag har gjort nu på hösten, sade Walker till Expressen.

– Vi tycker inte att Kevin platsar, sade Bergstrand till sajten Djurgårdsfamiljen.

”Känns rätt att flytta hem”

Nu har Walker hittat en nygammal klubb. 31-åringen har skrivit på för tre år i Örebro, som han spelade för i början av sin elitkarriär.

– Det känns rätt att flytta hem, jag har min familj i Örebro och helheten stämde överens med den sportsliga utmaningen. Jag känner ett otroligt driv att fortsätta utvecklas på ett personligt plan men också hjälpa klubben framåt. Det ska bli skitkul att sätta i gång i början av januari, säger Kevin Walker till klubbens hemsida.

”Kommer passa bra in”

Tränaren Axel Kjäll är nöjd med nyförvärvet.

– Han är en mittfältare med fin spelförståelse, hög arbetskapacitet och har en bra högerfot. Genom sitt sätt att vara samt med sin höga kravställning på sig själv och omgivningen är vi övertygade om att Kevin kommer passa bra in i truppen, säger Kjäll.

Örebro slutade sjua i allsvenskan den gångna säsongen.

KLIPP: Göteborg FC – från guld till nedläggning (29 dec 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.