Kevin Walker. Foto: Bildbyrån.

Kevin Walker lämnar Djurgården: ”Aldrig mått sämre”

Uppdaterad
Publicerad

Kevin Walker har bestämt sig.

Han lämnar Djurgården efter säsongen.

– Personligen har jag aldrig mått sämre hos en arbetsgivare än vad jag har gjort nu på hösten under min karriär, säger han.

Kevin Walker har varit en av Djurgårdens största profiler sedan han kom till klubben från Gif Sundsvall 2015, och blev lagkapten 2016.

Nu har han dock, efter sex år, över 100 matcher och ett SM- och ett Svenska cupen-guld, bestämt sig för att lämna klubben när kontraktet går ut efter säsongen.

– Situationen är inte bra, den är långt ifrån optimal för mig. Jag har väl vetat att förtroendet från tränarna varit dåligt redan efter petningen mot Gif Sundsvall förra året i den första matchen. Jag var på gång men det spelade ingen roll vad jag hade presterat innan, säger han till Expressen, och fortsätter senare:

– I stället för att gnälla allt för mycket nu, utifrån min situation och hur jag känner mig behandlad, skulle det bara vara skadligt för klubben som jag kommit att få väldigt varmt om hjärtat.

”Hade gärna sett en fortsättning”

Han berättar i intervjun med Expressen att beslutet har vuxit fram och att han hade en första diskussion med sportchefen Bosse Andersson redan i våras. Det är i intervjun tydligt att beslutet har varit jobbigt för honom.

– Självklart har det varit tufft i och med det man byggt upp så pass länge. Det är inte ofta man spelar sex år i en klubb. Jag hade gärna sett en fortsättning men det är tränarna som bestämmer, säger han.

– Personligen har jag aldrig mått sämre hos en arbetsgivare än vad jag har gjort nu på hösten under min karriär. Det finns olika aspekter till det, men som jag sa, vill jag helst inte gå in på detaljer för vi har en match att se fram emot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.