Tränaren Jon Dahl Tomasson, till höger, har drabbats av corona. Här tar han i hand med Anders Christiansen. Foto: Bildbyrån.

Tomasson har covid-19 – missar helgens möte med Sirius

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF kan säkra SM-guldet i helgen.

Men klubben får göra det utan huvudtränaren Jon Dahl Tomasson – dansken har drabbats av covid-19.

– Det är otroligt tråkigt, säger Tomasson i ett pressmeddelande.

Malmö FF toppar allsvenskan, tio poäng före tvåan Elfsborg. På söndag kan Skåneklubben säkra SM-guldet mot Sirius.

Men MFF får klara sig utan huvudtränaren Jon Dahl Tomasson. Han har drabbats av covid-19 och är därmed isolerad från truppen. Klubbens assisterande tränare Daniel Bäckström kommer att leda laget.

– Det är otroligt tråkigt att inte kunna vara tillsammans med laget vid vår match på söndag men jag har stor tilltro till att staben och spelarna kommer att genomföra matchen på bästa sätt, säger Tomasson till klubbens hemsida.

Covid-19 i Sirius

En spelare i Sirius bekräftad smittad av covid-19. Dagens träning ställdes in.

– Vi valde att ställa in dagens träning direkt när vi fick provsvaret. Laget kommer inte att ha någon mer gemensam samling förrän vi fått svar på proverna som övrig trupp och ledarstab genomför i eftermiddag, säger Sirius lagläkare Jakob Johansson till klubbens hemsida.

Niclas Carlnén, vd för Malmö FF, uppger för Aftonbladet att det finns fler i klubbens organisation som är smittade.

– Vi har något positivt fall till, säger han till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.