Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kim Källström berättar om nya rollen som fotbollschef. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Kim Källström blir ny fotbollschef på Svenska Fotbollförbundet

Uppdaterad
Publicerad

Kim Källström ska ansvara för att föra svensk fotboll framåt och får rollen som fotbollschef från och med den 1 januari.

Nu berättar han om den nya rollen.

– Det är en väldigt bred roll, där jag får ansvar för all fotboll på Svenska fotbollförbundet, allt ifrån utveckling till utbildning till alla våra landslag, säger Kim Källström till SVT Sport.

Sedan Kim Källström avslutade karriären 2017 har han mestadels jobbat som tv-expert och kommentator.

Nu är 41-åringen, som under karriären gjorde 131 landskamper, tillbaka på insidan av fotbollsvärlden.

Svenska Fotbollförbundet meddelar nämligen att det är Kim Källström som blir ny fotbollschef på SvFF med start efter årsskiftet och Caroline Sjöblom blir teknisk direktör.

– Det är en mycket spännande roll där jag får chansen att kunna påverka var vi ska ta vägen med svensk fotboll i framtiden. Grunden varför jag tar den här rollen är för jag har brunnit för svensk fotboll sen jag var liten och det har varit en ära att spela för svenska landslaget, säger Kim Källström till SVT Sport.

Källström har en tanke om hur han kan bidra men betonar att svensk fotboll står vid ett vägskäl.

– Jag tror inte på att man ska stressa fram en strategi. Det kommer ta lite tid. Men jag tycker också det är spännande. Det var längesen, eller kanske aldrig, vi haft en sådan här debatt om svensk fotboll, säger han och fortsätter:

– Jag har inte alla svar. Det tror jag ingen har i fotboll. När vi väl har bestämt oss kommer vi köra stenhårt för att att nå den, fortsätter Kim Källström. 

SvFF:s generalsekreterare Andrea Möllerberg, som Källström rapporterar till, säger att det tog tid att komma fram till beslutet.

– Det känns oerhört skönt att Kim är här. Jag utmanade honom en hel del i olika frågeställningar men jag såg tidigt det här djupet som vi behöver i fotbollschefsrollen, han brinner för svensk fotboll och det ska bli jättespännande, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.