Samuel Armenteros. Foto: Bildbyrån

Klart: Armenteros lämnar Italien

Uppdaterad
Publicerad

Idag publicerade den italienska klubben Benevento en lista på de spelare som är tillgängliga för spel under vårsäsongen och på den fanns inte den svenske anfallaren Samuel Armenteros med. Nu lär nästa klubbadress vara utanför Europa – i Kina eller USA.

Efter att ha gjort succé i nederländska Heracles Almelo gick Armenteros till Benevento i somras, men väl där gick saker inte som de skulle. Brist på speltid och bara ett mål på hela hösten.

Den första planen var en utlåning tillbaka till den nederländska ligan, men så blev inte fallet på grund av att Armenteros innan han flyttade till Italien spelade 45 minuter för Jong Heracles (reservlag) och därmed skulle den nya klubben ha blivit hans tredje för säsongen. Det är inte tillåtet enligt det nederländska förbundets regelverk.  

Herrlandslaget i fotboll

Därmed vändes blickarna mot de transferfönster som har öppet längre och senare än de europeiska, nämligen det amerikanska (MLS) och det kinesiska.

– Det har funnits intresse för Samuel från Kina och USA och minst ett konkret bud, säger agenten Fredrik Risp till SVT Sport.

Den klubb det har ryktats mest om är MLS-klubben Portland Timbers.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet