• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Norrtälje i Stockholms län. Det brinner i en butiksbyggnad på Estunavägen i Norrtälje. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm. Läs mer

Benjamin Nygren. Foto: Bildbyrån

Klart: Benjamin Nygren klar för Genk

Publicerad

Han har kommenterat det, och det har varit sånär klart. Men nu är det också bekräftat – Benjamin Nygren, IFK Göteborgs 17-åriga guldklimp, är klar för den belgiska toppklubben Genk.

– I vanlig ordning kommunicerar eller kommenterar vi inte några summor kring spelare in och ut. Vad vi däremot kan säga om Benjamins övergång är att det innebär den största försäljningen för klubben genom tiderna, säger IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson till Blåvitts hemsida.

Enligt uppgifter i media kan stortalangen komma att kosta så mycket som 53 miljoner kronor, men då ska han också lyckas med flera prestationsbaserade saker.

På 12 matcher i allsvenskan under våren gjorde 17-åringen fyra mål och fyra assist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer