IFK Göteborg har överraskat den här våren. Foto: TT.

Augustinsson om Göteborgs succéstart: ”Fantastiskt”

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg var bottentippat inför säsongen, efter det darriga fjolåret. Men laget har under inledningen importerat, och efter segern mot Häcken lyfter IFK ytterligare i tabellen.

– Det är många talanger som får mycket speltid, säger Bundesligaproffset Ludwig Augustinsson.

En som imponerats av lagets framfart och frejdiga offensiv är Bundesliga-proffset Ludwig Augustinsson, med bakgrund i klubben.

– Fantastiskt! Det är riktigt kul att se att satsningen fungerar. Jag hade inte förväntat mig att det skulle gå såhär bra, säger han till SVT Sport.

Nygrens värde kan vara 50 miljoner

Supertalangen Benjamin Nygren är en av de unga spelarna som fått chansen och tagit vara på tillfället, och redan pratas det om en försäljning i storleksklassen 40-50 miljoner.

– Det är många talanger som får mycket speltid och det blåser positiva vindar på Kamratgården. Att Lasse Vibe kommer hem betyder också mycket. En fantastisk person, spelare och en symbol för laget. Jag hoppas att de kan hålla uppe spelet hela säsongen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.