Mållöst toppmöte i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Bollen tog i ribban, i stolpen eller flög tätt utanför gång på gång. IFK Göteborg och Hammarby försökte göra skäl för statistiken som allsvenskans målfarligaste lag hittills.

Men den här gången gick det inte. I stället slutade toppmötet 0–0.

IFK Göteborg och Hammarby var allsvenskans två målfarligaste lag – 18 mål var på de första nio omgångarna – inför måndagskvällens matcher, med målgörare som exempelvis Patrik Karlsson Lagemyr respektive Muamer Tankovic i storform.

Det bäddade för en intensiv och offensiv match på Gamla Ullevi.

Men trots att de båda lagen radade upp bra anfall blev det ett mållöst toppmöte – precis som när IFK Göteborg mötte Malmö FF senast. ”Blåvitt” har därmed spelat sju raka matcher utan att förlora, medan det för Hammarby var femte raka utan förlust. Alltid något.

Skott från distans

Hur nära det var att sluta annorlunda? Väldigt, väldigt nära.

Bland annat hade IFK Göteborg två ribbträffar i den första halvleken, medan Hammarbyanfallaren Vidar Örn Kjartansson prickade stolpen med drygt tio minuter kvar av matchen.

Av Göteborgs båda ramträffar var Robin Söder först ut, på en retur redan i den sjunde minuten. Närmast ett mål var dock ändå Giorgijj Charaisjvili, som prickade ribban med ett mäktigt distansskott drygt en kvart senare.

Men närmare än så kom lagen inte att bättra på sina målsnitt ytterligare.

Två skador

Den snabba fysiska matchen krävde i stället också sina offer. På tilläggstid i den första halvleken fick både Hammarbybacken David Fällman och Göteborgsmittfältaren Alhassan Yusuf varsin smäll som gjorde att de tvingades till byte redan i halvtid.

IFK Göteborg var dessutom nära att behöva göra ett målvaktsbyte, sedan Giannis Anestis landade illa efter en räddning i början av den andra halvleken. Anestis grinade illa efter räddningen och behövde läkartillsyn ett par gånger efteråt, men kunde spela vidare.

På tilläggstid i den andra halvleken fick Hammarbys Nikola Djurdjic sitt andra gula kort och blev utvisad.

Allsvenskan

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

0 - 0

Hammarby IF logo

Hammarby IF

Gamla Ullevi, Göteborg
Publik: 14136
Domare: Andreas Ekberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.