Dif-stjärnan utsatt för rasistiska påhopp. Foto: Bildbyrån

Dif-stjärnan utsatt för rasistiska påhopp

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårds anfallsstjärna Mohamed Buya Turay anklagades efter gårdagens match mot Elfsborg för att ha filmat i en situation med Jon Jönsson.

För det har han utsatts för både rasism och grova kränkningar. På sin hemsida tar Djurgården kraftigt avstånd från detta.

”Vi accepterar inte att någon av våra spelare eller anställda i föreningen utsätts för attacker och hot, oavsett om det gäller etnicitet, religion, könsidentitet, läggning, eller annat”.

I ett uttalande på sin hemsida ställer sig Djurgården bakom sin anfallare Mohamed Buya Turay, som efter söndagens match mot Elfsborg har fått motta rasistiska påhopp.

”Sedan situationen ägde rum har han tvingats motta mängder av oacceptabla meddelanden – såväl grova kränkningar som rasistiska påhopp. Det är ett fullkomligt oacceptabelt beteende och något som Djurgården Fotboll härmed vill ta kraftigt avstånd från. Vi accepterar inte att någon av våra spelare eller anställda i föreningen utsätts för attacker och hot, oavsett om det gäller etnicitet, religion, könsidentitet, läggning, eller annat, skriver klubben på sin hemsida”.

Allsvenskan

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

2 - 0

IF Elfsborg logo

IF Elfsborg

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 10100
Domare: Glenn Nyberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.