Joakim Nilsson kunde ledas av planen till slut. Foto: Bildbyrån

Läkarens besked efter otäcka smällen

Uppdaterad
Publicerad

Joakim Nilsson åkte på en otäck huvudskada i matchen mot Djurgården. I ett försök att göra en cykelspark träffade Djurgårdens Mohamed Buay Turay Elfborgsförsvararens ansikte med en kraftig spark. Nu bekräftar klubben att Nilsson har en hjärnskakning, en näsfraktur och en gipsad hand.

– Efter omständigheterna mår han bra, säger Matilda Lundblad, läkaransvarig i Elfsborg, till SVT Sport.

Det var i den första halvleken i den allsvenska matchen mellan Djurgården och Elfsborg som Joakim Nilsson fick en spark i huvudet av Mohamed Buya Turay. Elfborgsförsvararen föll handlöst till marken och blev liggandes kvar på planen innan han fick ledas av med hjälp av ambulanspersonalen.

– Jag minns ingenting av händelsen och blev chockad när jag vaknade upp i en ambulans. Jag har ett litet tryck i huvudet, men mår efter omständigheterna bra. Jag är lite seg och sov dåligt i natt men har ingen dunkade huvudvärk eller så, säger Joakim Nilsson till GT.

– Han åkte med ambulans, framför allt för att se att det inte var någon hjärnblödning och det var det inte. Han var medvetslös i några minuter, sedan piggnade han till och sedan dess har han varit helt med, säger Matilda Lundblad, läkaransvarig i Elfsborg, till SVT Sport.

Den preliminära rapporten var att Nilsson hade ådragit sig en hjärnskakning och ett brutet näsben. Nu bekräftar klubben att han har en hjärnskakning, en näsfraktur och en gipsad hand.

– Det är en misstänkt båtbensfraktur i handen. Man såg ingen fraktur i röntgen som gjordes men han hade ont över båtbenet så ibland väljer men att gipsa som säkerhetsåtgärd, säger hon.

”Ett större trauma”

Vad väntar härnäst?

– I och med att det var ett så pass stort trauma där båda satsade fullt och missförstod situationen lite grann, ”Jocke” trodde ju förmodligen att han skulle gå in i en nickduell, så kommer vi att ta det lite försiktigare än vanligt men vad som gäller först är hjärnvila.

När väntas han vara tillbaka i spel?

– Nu när det var ett större trauma är det svårt att sätta någon prognos, det skulle kunna ta lite längre tid än vanligt. Han har ju även en hand som är gipsad så åtminstone två veckor, säger Matilda Lundblad och fortsätter:

– Men som det ser ut i dag är han pigg och besväras inte av hjärnskakningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.