Otäck skada – Nilsson fick våldsam spark i huvudet

Första halvlek i matchen mellan Djurgården och Elfsborg i Stockholm blev oerhört händelserik.

Ett tidigt mål, en märklig utvisning, en otäck huvudskada, långt spelavbrott – och en straff.

Djurgården vann med 2–0.

Det var i 32:a minuten som en otäck situation fick publiken att tystna. I ett försök att göra en cykelspark i straffområdet träffade Djurgårdens Buay Turay Elfsborsgbacken Joakim Nilssons ansikte med en kraftig spark. Nilsson föll handlöst till marken, låg kvar orörlig en lång stund medan Buya Turay tog sig för ansiktet och såg helt chockad ut.

Det är just nu oklart hur Nilsson mår, men han kunde ledas av planen efter en stund. Men enligt C More var Nilsson hela tiden vid medvetande. I sändningen kom en rapport om att det förmodligen handlar om en hjärnskakning och befarat brutet näsben.

Joakim Nilsson får hjälp av planen efter den otäcka smällen. Foto: Bildbyrån

Efter 13 minuters avbrott byttes Jon Jönsson in i stället för Joakim Nilsson och det första som hände var att Jönsson kom efter Turay i en duell, Turay föll och Djurgården fick en till synes tveksam straff. En straff som Fredrik Ulvestad gjorde 2–0 på.

– Det var en stygg skada, otäckt. Jag hoppas att det går bra för honom, sa tvåmålsskytten Fredrik Ulvestad. Nu måste vi hålla tätt bakåt, när vi är en man mindre.

Dramatisk match

Det var inte det enda dramatiska som hände i matchen. Redan i fjärde minuten kunde Fredrik Ulvestad göra 1–0 till Djurgården med ett närskott.

12 minuter senare skulle en upprörd Haris Radetinac springa ikapp Elfsborgs Simon Strand, långt ifrån spelet, men lyckades få till en kollision och blev utvisad. Radetinac blev oerhört upprörd, likaså hemmapubliken.

– Vi var på varandra lite, sen kommer han efter mig. Jag vet inte vad han håller på med faktiskt. Sedan är det upp till domaren att bestämma, sa Elfsborgs Simon Strand till CMore.

Till skillnad mot den första halvleken då i stort sett allt hände, så blev andra halvleken ganska lugn. Även om Elfsborg med en man mer och i måljakt, hade bollen mest.

Djurgården höll tätt, och Elfsborgs skott kom alla från långt håll.