Foto: Bildbyrån

BP sparkar Luis Pimenta

Uppdaterad
Publicerad

Efter anklagelserna om pennalism, sexism och rasism.

Nu sparkar Brommapojkarna sin huvudtränare Luis Pimenta och den assisterande tränaren Goncalo Pereira.

”Föreningen tar kraftigt avstånd från det ledarskap som framkommit av utredningen”, skriver klubben på sin hemsida.

Det var för mindre än en vecka sedan som Aftonbladet lanserade nyheten om ett stort missnöjde kring tränaren Luis Pimenta inom Brommapojkarnas spelartrupp med anklagelser om pennalism, sexism och rasism.

Kort därefter valde tränaren att ta timeout från sitt uppdrag samtidigt som klubben inledde en utredning.

”Har inte förtroende”

Nu meddelar Brommapojkarna att de sparkar Pimenta och den assisterande tränaren Goncalo Pereira.

”Efter att Aftonbladet publicerat en granskning av BP:s allsvenska lag fredagen 31 augusti har föreningen, med start under fredagen, utrett den problematik som presenteras i artikeln. Utredningen bekräftar delar av artikelns innehåll, delar som sammantaget gör det tydligt att tränarna inte har förtroende i spelartruppen eller i föreningens klubbledning samt styrelse, varför föreningen har inlett en process för att avsluta deras anställningsavtal”, skriver klubben på sin hemsida.

Letar ersättare

Utredningen kommer att fortgå även efter att Pimenta lämnat, meddelar föreningen.

”Vi välkomnar den granskning som Aftonbladet genomfört. Föreningen accepterar inte och tar kraftigt avstånd från det ledarskap som beskrivits i artikeln och framkommit av utredningen.”

Laget kommer nu ledas av Roger Palmgren i allsvenskan samtidigt som sökandet efter en ersättare pågår.

Den 36-årige portugisen anställdes av Brommapojkarna i början av december 2017 som ersättare för avgående tränaren Olof Mellberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.