Sverige jublar under VM 2019. Foto: Bildbyrån

Klart: Där ska VM-finalen 2023 spelas

Uppdaterad
Publicerad

Premiären av damernas fotbolls-VM 2023 spelas på Eden Park i Auckland, Nya Zeeland, medan finalen avgörs på Stadium Australia i Sydney, Australien.

Det står klart sedan VM-arrangören på onsdagen presenterat värdstäderna för mästerskapet, som delas mellan de två länderna.

Förutom ovan nämnda städer kommer det spelas matcher i Melbourne, Adelaide, Brisbane och Perth i Australien, och i Dunedin, Hamilton och Wellington i Nya Zeeland. Sydney blir den enda staden med två VM-arenor.

Från början hade 13 tänkbara arenor i tolv städer lagts fram som förslag. I den sista gallringen försvann Newcastle på det australiska fastlandet och Launceston på Tasmanien från listan. Även nyzeeländska Christchurch ströks från listan.

I VM i Frankrike för två år sedan tog Sverige brons bakom världsmästaren USA och tvåan Nederländerna. Det europeiska kvalet till VM 2023 inleds i höst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.