Samantha Kerr sätter 2-0 till Chelsea. Foto: TT

Chelsea klart för semifinal i Champions League

Chelsea är vidare till semifinal i Champions League efter en 3-0 seger i den andra kvartsfinalen mot Wolfsburg.

Fran Kirby satte matchens sista mål som spikade slutresultatet till 3-0.

Chelsea gick vidare med totalt 5-1.

I det första mötet var det tysklaget som dominerade, men de lyckadess inte omsätta bollinnehavet i mål. Chelsea vann det första mötet med 2-1.

I dagens möte var det Sam Kerr låg bakom det första målet när hon efter en soloräd blev fälld i straffområdet av Sara Doorsoun-Khajeh i mitten av den första halvleken.

Straffen fick den tidigare Wolfsburgspelaren Pernille Harder ta, och trots att målvakten försökte psyka henne kunde hon komfortabelt trycka in matchens första mål i det nedre vänstra hörnet.

Australiensaren fick ännu en chans när hon fick bollen i straffområdet – hon utmanade ännu en gång Doorsoun-Khajeh och gick vinnande ur den kampen.

I den 81:a minuten spikade Chelseas Fran Kirby slutresultatet till 3-0.

Det blev totalt 5-1 till Chelsea över två matcher. Svenska Jonna Andersson och Magdalena Eriksson spelade hela matchen för Chelseas del. Fridolina Rolfö och Rebecka Blomqvist blev både utbytta i andra halvlek för Wolfsburg.

ARKIV: Seger fruktar mötet med Bayern: ”Jättetufft” (23 mars)