Lina Hurtig och Linda Sembrant. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Hurtig och Sembrant nätade i Juventus målfest

Lina Hurtig och Linda Sembrant visade vägen i Juventus förkrossande 9–1-seger hemma mot Bari i Serie A. De svenska landslagsspelarna gjorde de enda målen i första halvlek: Hurtig 1–0 och Sembrant 2–0.

En kvart in i andra halvlek satte en annan svenska, doldisen Emelie Helmvall, Baris 1–3-reducering. Sedan rasade gästerna ihop totalt under den sista halvtimmen. Juventus gjorde sex ytterligare mål, varav Cristiana Girelli stod för fyra.

Juventus har vunnit samtliga 17 ligamatcher och toppar tabellen sex poäng före Milan. Bari är jumbo med endast tre poäng.

Musovic höll nollan

I andra starten höll återigen Chelseas svenska målvakt Zecira Musovic nollan. Hon stod mellan stolparna när Londonlaget vann med 2–0 hemma mot bottenlaget Aston Villa i den engelska högstaligan. Australiska stjärnan Sam Kerr gjorde båda målen.

Efter Manchester Citys knappa 1–0-seger mot Reading under lördagen petades Chelsea ner till andra plats i tabellen. Men nu är de återigen serieledare med fyra matcher kvar att spela.

Chelsea har kvar att möta Manchester City på bortaplan i vad som kan bli en direkt avgörande match om titeln. Det skiljer två poäng mellan lagen.

Musovic debuterade i Chelseatröjan den 7 mars mot West Ham, även då höll hon nollan. Lagkaptenen Magdalena Eriksson spelade också hela matchen för Chelsea.

ARKIV: Hurtig målskytt för Juventus (13 mars 2021)