Lina Hurtig gjorde Juventus enda mål i cupsemin mot Roma.

Lina Hurtig målskytt när Juventus föll i cupsemi

Lina Hurtig nätade för Juventus när de föll med 1-2 borta mot Roma i den första av två semifinaler i italienska cupen.

Den svenska landslagsspelaren kvitterade till 1-1 i den 49:e minuten.

Hon har nu gjort mål i tre raka matcher.

Anfallsstjärnan Annamaria Serturini gav hemmalaget Roma en tidig ledning redan i den andra minuten, och resultatet stod sig halvleken ut.

Den andra hade knappt börjat innan Juventus utjämnade genom Lina Hurtig. Italienska landslagsmittfältaren Barbara Bonansea, inbytt i halvtid, stod för en fin aktion ute till höger och serverade svenskan som kunde slå in 1-1.

I den 75:e minuten agerade Linda Sembrant räddande ängel för Juventus när hon rensade bollen på mållinjen.

Matchen slutade dock 2-1 tilll Roma efter att fransyskan Lindsey Thomas avgjort i den 88:e minuten.

Både Lina Hurtig och mittbacken Linda Sembrant spelade hela matchen för Juventus. Anfallaren Marija Banusic blev inbytt på stopptid för Roma.

Lina Hurtig har visat fin målform på sistone och har nu gjort mål i tre raka matcher, två i ligan samt dagens cupsemifinal.

ARKIV: Här tacklas Hurtig av målvakten: ”Ett överfall” (23 februari 2021)