Foto: Bildbyrån

Klart: Di Maria till PSG

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovics vara eller icke vara i PSG är ett återkommande rykte.

Det lär inte minska nu.

Anledningen: Angel Di Maria är klar för den franska storklubben.

Det har varit på gång ett tag, men nu är det helt klart: Angel Di Maria går från Manchester United till Paris Saint-Germain. Han har skrivit på ett kontrakt som gäller till och med sommaren 2019.                

– Jag är väldigt stolt och kan inte vänta på att få bära Paris Saint-Germains fäger, säger Di Maria på klubbens officiella hemsida.          

Franska Ligan

”Fantastiskt talangfull”

PSG:s president Nasser Al Khelaifi är glad över att ha fått argentinaren till sitt lag.

– Han är en fantastiskt talangfull spelare, med en skrämmande snabbhet och förmågan att besegra sina motståndare, säger han.        

Mindre summa betalas

Di Maria köptes till United från Real Madrid förra sommaren, för den brittiska rekordsumman 710 miljoner kronor. Summan som United nu får från PSG är lägre, enligt uppgifter knappt 600 miljoner kronor.

Vad detta innebär för Zlatan Ibrahimovics framtid i PSG är oklart. Men enligt Al Khelaifi råder det ingen tvekan om vad som ska hända.

– Nej, han har kontrakt med klubben och vill stanna kvar här, sade han på presskonferensen när Di Maria presenterades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Franska Ligan

Mer i ämnet