Lionel Messi är en av de smittade i PSG. Foto: Bildbyrån.

Ribbträff (igen) av Messi – fortsätter jaga debutmålet

En ribbträff i CL-matchen mot Club Brugge. En ribbträff i kväll i mötet med Lyon. Leo Messi fortsätter att jaga debutmålet i PSG-tröjan.

När PSG fick straff i andra halvlek var det istället Neymar som tog hand om målskyttet, i en match som slutade 2-1 till Parislaget efter ett sent avgörande.

Många trodde nog Leo Messi skulle ta straffen, som PSG tilldelades efter en längre VAR-granskning, efter att Neymar hade gjorts ner i straffområdet i kamp med Lyonbacken Malo Gusto.

Men Neymar klev själv fram till straffpunkten och satte kyligt sitt första ligamål för säsongen.

Franska Ligan

Lionel Messi debuterade för PSG den 30 augusti, men har ännu inte lyckats med det han annars är så bra på: att göra mål.

I den 76:e matchminuten byttes argentinaren ut och när Mauricio Pochettino räckte ut handen mot honom såg Messi ut att vika undan och ge tränaren en lång blick på sin väg mot bänken.

Ribbträff igen för Messi

I kvällens ligamöte med Lyon hemma var det annars så nära som det kan bli, två gånger om, i första halvlek för ”världens bästa fotbollsspelare”.

Första jätteläget kom i 32:a minuten när Nyemar klackade fram bollen till Messi som i princip hade öppet läge med målvakten, men skottet för löst och räddning med foten av den utsträckta Lyonkeepern Anthony Lopes.

Bara två minuter senare ett perfekt frisparksläge strax utanför straffområdet för Messi och Parc des Princes höll andan. Men skottet via muren i ribban.

I början av andra halvlek var det istället Lyon som spräckte målnollan och matchen såg länge ut att sluta 1-1. Men på stopptid räddade Mauro Icardi tre poäng till hemmalaget, när han nickade in segermålet efter inlägg av Kylian Mbappé.

ARKIV: Messi är nu Sydamerikas främste målskytt (10 september)