Foto: Bildbyrån

Ian Burchnall lämnar Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Ian Burchnall lämnar Östersund, det meddelar den allsvenska klubben på sin hemsida.

– Det är tråkigt att behöva avsluta vårt goda samarbete som har pågått i två års tid. Men nu måste vi blicka framåt för klubbens bästa, säger Leif Widegren, representant för ÖFK:s Sportkommitté, i en kommentar på hemsidan.

Anledningen till att Ian Burchnall får lämna tränarposten är, enligt Östersunds hemsida, att de har olika uppfattning om Östersunds framtida inriktning.

– Det är tråkigt att behöva avsluta vårt goda samarbete som har pågått i två års tid. Men nu måste vi blicka framåt för klubbens bästa, säger Leif Widegren, representant för ÖFK:s Sportkommitté, i en kommentar på hemsidan.

Även resultaten i allsvenskan har spelat in.

– Det är klart att resultaten inte har varit så bra som vi hoppats på. Vi har spelat sex omgångar och har ens seger och en oavgjord, säger Östersunds kommunikationsansvarige Niclas Lidström till SVT Sport.

Engelsmannen lämnar först när en ersättare hittats.

Burchnall: ”Jag är en vinnare”

– Allsvenskan är i full gång och för styrelsen är det av yttersta vikt att laget har ett ledarskap som kan hjälpa dem på vägen mot nya segrar. Vi har påbörjat rekrytering av en ersättare men till dess att denne är på plats kommer Ian att verka som huvudtränare, säger ÖFK:s ordförande Mathias Rasteby.

Burchnall tog över som chefstränare i Östersund 2018 efter att Graham Potter lämnat.

– Jag har uppskattat mina år i ÖFK och vill rikta ett stort tack till alla supportrar, säger Burchnall till SVT Sport.

Östersund har fyra poäng efter sex spelade matcher och är därmed nästa sist i allsvenskan. Men tränaren tycker inte hans insatser ska dömas utifrån den nuvarande tabellställningen.

– Framgång är relativt, jag tror alla förstår att det är en framgång att laget slutade sexa när Graham Potter lämnade och att vi har hållit oss uppe förra säsongen. Jag ser inte vår nuvarande position som ett kvitto på jobbet jag har gjort här de senaste två säsongerna. Jag är en vinnare, säger Ian Burchnall till SVT Sport.

Klipp: Mjällby tog tredje raka segern 6/7 2020

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.