Landslagsmålvakten Kristoffer Nordfeldt klar för AIK Foto: TT

Klart: Kristoffer Nordfeldt till AIK

Uppdaterad
Publicerad

Kristoffer Nordfeldt vänder hem till Sverige.

Landslagsmålvakten är klar för AIK, bekräftar klubben.

Kristoffer Nordfeldt har stått utan klubb sedan avtalet med turkiska Genclerbirligi löpte ut i juni.

Nu har 32-åringen gjort klart med AIK.

– Det känns givetvis jättebra att vi tillsammans kunde hitta en lösning för resten av säsongen. Tillsammans mot guld, säger Nordfeldt.

BP-fostrade Kristoffer Nordfeldt lämnade Sverige 2012 för spel i nederländska Heerenveen, därefter representerade målvakten Swansea City innan han gick till Genclerbirligi i januari 2020.

Kontraktet med Solnaklubben sträcker sig till den 31 december 2021.

”Både glada och stolta”

En välkommen förstärkning, menar AIK:s sportchef Henrik Jurelius.

– Det har, som alla vet, under en längre tid varit en osäker situation gällande målvaktssituationen i och med Jakob Haugaards långvariga skada där det ännu är osäkert exakt när han kan vara tillbaka i matchspel igen. Vi är därför både glada och stolta över att meriterade Kristoffer Nordfeldt i dag valt att skriva på för AIK och vara tillgänglig för matchtruppen under resten av säsongen, säger han till klubbens sajt och fortsätter:

– Kristoffer är en mycket bra och rutinerad målvakt som visat det både nationellt och internationellt och vi ser fram emot att få välkomna honom till Karlberg för att börja jobba med Kenny (Stamatopoulos, målvaktstränare), Budimir (Janosevic) och Jakob samt det övriga teamet.

Kristoffer Nordfeldt ingick i EM-truppen i somras och har sammanlagt gjort 14 A-landskamper.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.