Mittfältaren Bruno Fernandes är klar för Manchester United. Foto: Bildbyrån

Klart: Manchester United värvar Fernandes

Uppdaterad
Publicerad

Efter en tid av spekulationer står det klart att Manchester United värvar Bruno Fernandes från Sporting Lissabon.

Portugisen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2024/25.

– Min kärlek till United startade när jag såg Cristiano Ronaldo spela för klubben och jag har varit en stor supporter sedan dess, säger 25-åringen till klubbens hemsida.

Ryktena säger att Mancheser United fick betala runt 850 miljoner kronor.

Den offensive mittfältaren återvände till Portugal sommaren 2017 efter en tid i Italien. I hemlandet blev det succé och han har under den här säsongen gjort åtta mål och spelat fram till sju på 17 matcher i ligan. I Europa League har han gjort fem mål och tre framspelningar på fem matcher.  Sammanlagt blev det 63 mål på 137 matcher i den grönvitrandiga tröjan.

– Det är stort för mig att få den här möjligheten. Jag har jobbat hårt för att komma hit och jag kan lova fansen att jag ska göra allt för märket och hjälpa laget till succé.

Femma i Premier League

Manchester United befinner sig just nu på en femteplats i ligan och jagar topp fyra, som innebär avancemang till Champions League. Just nu har de sex poäng upp till Chelsea. Fernandes var klubbens första nyförvärv i januarifönstret och de vann dragkampen med Barcelona.

– Vi har tittat på Fernandes i flera månader och alla här har varit väldigt imponerade av hans prestationer.

KLIPP: Snöpligt självmål av Lindelöf när United tappade poäng (15 december 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.