Lånas ut till det finska laget till årskiftet. Foto: TT Nyhetsbyrån

Klart: MFF lånar ut anfallare till Finland

Uppdaterad
Publicerad

MFF värvade Malik Abubakari som ett framtidsnamn på anfallspositionen. Nu lånas han ut till de finska mästarna HJK Helsingfors för att få mer speltid.

– Förhoppningsvis återvänder han till MFF med både stärkt självförtroende och status inför säsongen 2023, säger sportchefen Andreas Georgson till klubbens hemsida.

Malik Abubakari kom till Malmö FF från den portugisiska andraligan sommaren 2021, men har inte lyft under sin tid för de regerande mästarna och har fått nöta bänk.

Nu lånas 22-åringen ut till de finska mästarna HJK Helsingfors under resten av året.

”Visade väldigt stort intresse”

– HJK visade väldigt stort intresse för att låna Malik under hösten och vi ser vinsterna i att han får regelbunden speltid i ett lag som är dominant i sin liga och kvalar till Europa, säger MFF:s sportchef Andreas Georgson.

– Förhoppningsvis återvänder han till MFF med både stärkt självförtroende och status inför säsongen 2023.

Förra säsongen spelade ghananen femton matcher i allsvenskan och gjorde tre mål. I år har det blivit åtta matcher och två mål för anfallaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.