Foto: BILDBYRÅN

Klart: Nu lämnar Dalkurd Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

Dalkurd höll under fredagskvällen ett extrainsatt årsmöte.

Där röstade man för en förändring av klubbens stadgar – något som innebär att laget nu får flytta till Uppsala, skriver SVT Nyheter Dalarna.

Det var redan i förra veckan som klubbens styrelse meddelade att man beslutat att flytta klubben till Uppsala. Men Dalkurd stötte på patrull hos svenska fotbollförbundet – då beslutet stred mot klubbens egna stadgar.

Det löste man i kväll genom att på ett extra årsmöte rösta igenom förändringar i samma stadgar. För en ändring krävdes stöd av minst två tredjedelars majoritet av rösterna.

Vill spela i Gävle

Enligt SVT Nyheter Dalarna diskuterades frågan i ett par timmar innan man röstade till styrelsens fördel.

Men även om flytten går till Uppsala är Dalkurds plan just nu att spela sina hemmamatcher i Gävle, på Gavlevallen, under 2018 års allsvenska.

– Det är just nu huvudspåret. Vi hoppas förhandlingarna går bra, sade Dalkurds vice vd Zilan Lawan, till SVT Sport i måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.