Ett par hundra medlemmar kom till Hagagymnasiets aula för att säga sitt om Dalkurds stadgeändring. Foto: Anders Hansson, SVT

Nu lämnar Dalkurd Borlänge

Publicerad

Dalkurds extra årsmöte röstade för en förändring av klubbens stadgar. Det innebär att laget nu kan flytta till Uppsala.

Förändringen av stadgarna krävdes för att styrelsens beslut att flytta klubben till Uppsala skulle gå igenom. Beslutet togs utan att gå till sluten omröstning.

Flytt till Uppsala

Det var i förra veckan som Dalkurd meddelade att styrelsen tagit beslutet att flytta klubben till Uppsala. Anledningen ska vara att man vill skapa bättre förutsättningar för klubben än de som funnits i Borlänge.

Extrainkallat årsmöte

Bara några dagar senare stod det klart att beslutet strider mot klubbens egna stadgar. För att ändra stadgarna krävdes ett beslut av ett extraårsmöte. Ändringen behövde stöd av minst en två tredjedels majoritet av rösterna.

Efter ett par timmars diskussion röstade årsmötet till styrelsens fördel. Det blir en stadgeändring och därmed en flytt.

Ungdomsverksamheten blir kvar i Borlänge, men får inte bedrivas under Dalkurds namn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer