Klart: Så straffas Neymar

Uppdaterad
Publicerad

Det franska ligaförbundet, LFP, stänger av brassestjärnan Neymar i ytterligare två matcher efter att han slog till Marseilleförsvararen Álvaro González i söndagens ligamöte. Han är automatiskt avstängd i onsdagens match där PSG möter Metz.

I samma sekvens blev ytterligare fyra spelare utvisade. Den som straffas hårdast är PSG-spelaren Layvin Kurzawa, som sparkade Jordan Amavi. Han blir avstängd i sex matcher.

Lagkamraten Leandro Paredes får exakt samma straff som Neymar. Dario Benedetto, Marseille får en match avstängning.

Misstänkt för spottning

Argentinaren Angel Di Maria är kallad till förhör hos LFP efter att han misstänks för att ha spottat på en Marseillespelare.

Slutligen meddelar ligaförbundet att de har inlett en utredning kring Neymars påstående om att Alvaro González ska ha uttryckt sig rasistiskt mot honom.

Samtidigt sprids ett videoklipp från matchen på sociala medier, ett klipp som Daily Mail hänvisar till och där Neymar tycks kalla González för ”en jävla queer.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.