Andri Bjarnason lämnar Helsingborgs IF Foto: TT

Klart: Skyttekungen lämnar Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Islänningen Andri Bjarnason, 28, lämnar nykomlingen Helsingborgs IF. Anfallaren har skrivit på för klassiska Kaiserslautern i den tyska tredjeligan.

– Jag är tacksam för allt denna klubb gett mig, säger Bjarnason i ett pressmeddelande.

Flera medier har tidigare rapporterat om att en övergång till Tyskland för Helsingborgs anfallare Andri Bjarnason varit på tapeten.

Nu bekräftar HIF att övergången är färdig och Bjarnason, som hade ett halvår kvar på sitt svenska kontrakt, lämnar därmed allsvenskan och Helsingborg.

– De senaste 1,5 åren har varit riktigt bra och jag är tacksam för allt denna klubb gett mig. Det känns bra att ha åstadkommit någonting med HIF innan man lämnar i och med avancemanget förra säsongen, säger Bjarnason i ett pressmeddelande.

–  Vi behöver givetvis ha in en ersättare där, säger Henrik Larsson till SVT Sport om övergången.

– Vi tittar på offensiva spelare och det är någonting vi får diskutera med sportsgruppen. Först och främst handlar det om att titta vad vi har på plats, kan vi använda det och hur kan vi använda. Efter det får vi titta på vad vi kan få in, säger HIF-tränaren.

Bjarnason har gjort tre mål för Helsingborg i årets allsvenskan – ifjol stod han för 16 i superettan vilket räckte till skytteligaseger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.