Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sven-Göran Eriksson pratar om sin sjukdom i P1:s Söndagsintervjun: ”I bästa fall har jag ett år” Foto: Christine Olsson/TT

Klart: Sven-Göran Eriksson får leda Liverpool

Uppdaterad
Publicerad

Det har spekulerats men nu kom också bekräftelsen från Liverpool.

Sven-Göran Eriksson kommer att få leda klubben i en match på Anfield.

”Det är en stor ära att bli inbjuden och jag är mycket nöjd och glad för detta. Jag ser fram emot att besöka Liverpool”, skriver ”Svennis” i en kommentar till SVT Sport.

Det var för en dryg månad sedan som Svennis i P1:s Söndagsintervjun berättade att han har cancer och att han ”I bästa fall har ett år, i sämsta fall lite mindre tid”, kvar att leva.

Efter beskedet berättade den legendariska tränaren i en intervju med Sky Sports att han haft som dröm att någon dag leda Liverpool i en match den 23 mars.

Han trodde själv aldrig att det skulle bli av – men nu blir det det. I dag gick den engelska klubben ut med nyheten att ”Svennis” kommer att få leda klubben i en välgörenhetsmatch mellan Liverpools- och Ajaxs legendarer.

”Det är en stor ära att bli inbjuden och jag är mycket nöjd och glad för detta. Jag ser fram emot att besöka Liverpool”, skriver ”Svennis” i en kommentar till SVT Sport.

Liverpool inför matchen:

”Vi är glada över att kunna bekräfta att Sven-Göran Eriksson kommer att vara en del av tränarteamet i matchen mot Ajaxs legendarer på Anfield”, skriver klubben.

På bilden som Liverpool har postat för att marknadsföra nyheten syns också bland annat Liverpools Ian Rush.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.