Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Klart: Sverige ställs mot Australien i bronsmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Efter engelsk semifinalvinst står det nu klart att Sverige ställs mot värdnationen Australien i VM:s bronsmatch på lördag.

På Australiens bänk finns förbundskaptenen Tony Gustavsson och hans assisterande tränare Jens Fjellström.

En svensk tränare – Peter Gerhardsson eller Tony Gustavsson – kommer att kunna hänga en VM-bronsmedalj runt halsen på lördag. Det står klart efter att England besegrat Australien med 3-1 i den andra semifinalen.

– Jag sa det direkt i cirkeln efteråt, även om jag vet att det var tätt inpå. Vi går inte hem tomhänta. Vi måste återhämta oss snabbt, komma över det här och fokusera på bronsmatchen, säger Australiens tränare Tony Gustavsson efter matchen.

Storstjärnan Sam Kerr valde också hon att direkt blicka fram mot bronsmatchen:

– Vi kan inte tacka fansen tillräckligt. Vi har känt kärleken från hela landet och det har varit fantastiskt för oss. Nu måste vi ställa om snabbt så att vi inte avslutar detta tomhänta, säger Kerr.

”Det kommer bli en riktigt intressant och spännande match”

Länderna ställdes mot varandra i november i fjol när Sverige åkte till Australien för få känna på VM-landet – då körde Australien över Sverige och vann med 4-0.

– Det känns givetvis bra att det nu är klart vilket motstånd som väntar i bronsmatchen. Vi har sedan gårdagen arbetat utifrån två alternativ, och kan nu slutföra det arbetet och fortsätta förberedelserna på bästa sätt. Det kommer bli en riktigt intressant och spännande match mot Australien på lördag, säger förbundskapten Peter Gerhardsson i ett uttalande.

Bättre gick det för Sverige i Tokyo-OS 2021. Då vann Sverige först med 4-2 i gruppspelet och sedan semifinalen med 1-0.

Matchen spelas klockan 10.00 (svensk tid) på lördag. 

England besegrade Australien i VM-semifinalen efter dubbla drömmål – se alla mål från matchen

Se höjdpunkter från fotbolls-VM i SVT Play

VM

Australien logo

Australien

1 - 3

England logo

England

Accor Stadium, Sydney
Publik: 75784
Domare: Tori Penso

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.