Foto: BILDBYRÅN

Tottenhamstjärnan stängs av efter läktarbråk

Uppdaterad
Publicerad

Eric Dier stängs av i fyra matcher med omedelbar verkan, bötfälls med drygt 460 000 svenska kronor och varnas. Det skriver det engelska fotbollsförbundet i ett uttalande.

Den 26-årige engelska landslagsmittfältaren Eric Dier fick föras ner från läktarplats av säkerhetsvakter, efter att ha skrikit på en supporter. Detta under Tottenhams möte med Norwich i FA-cupens femte omgång för fyra månader sedan. Nu har det engelska fotbollsförbundet bestämt att stänga av honom i kommande matcher.

”Eric Dier stängs av i fyra matcher med omedelbar verkan, bötfälls med 40 000 britttiska pund (motsvarande drygt 460 000 svenska kronor) och varnas”, skriver förbundet i ett uttalande.

Anledningen ska ha varit att supportern varit involverad i en incident med Diers yngre bror, enligt australiska ABC.

Eric Dier, som startat i 18 av 33 Premier League-matcher den här säsongen, missar nu sin klubbs fyra kommande ligamöten med Bournemouth (i morgon, torsdag), Arsenal (söndag), Newcastle (den 15 juli) och Leicester (den 19 juli).

KLIPP: Tottenhams nyförvärv sänkte City i debuten(8 juli 2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.