Poya Asbaghi, IFK Göteborg. Foto: Bildbyrån

Klubbchef i öppet brev: Fullt företroende för Poya

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg går svagt i allsvenskan och befinner sig på en elfteplats.
Nu väljer klubbdirektör Max Markusson att uttrycka sitt fulla förtroende för truppen och tränare Poya Asbaghi i ett öppet brev.

Endast två segrar på fjorton matcher och en kraftigt hackande spel. Det är verkligheten för IFK Göteborg drygt halvvägs in i allsvenskan 2020. Nu väljer klubbdirektör Max Markusson att bemöta suppotrar och medlemmar i ett öppet brev.

Markusson är tydlig med att man trots idrottsliga motgångar har fortsatt förtroende för tränare Poya Asbaghi och spelartruppen.

”Tror vi kollektivt på vår idé? Tror vi på Poya? På vår trupp? Och på alla de som jobbar runt laget varje dag? Svaret på alla dessa frågor är idag entydigt: Ja!”

Klubbdirektören beskriver också en bister ekonomisk verklighet utan publikintäkter där klubben kommer gå med mångmiljonförlust vid oförändrat läge.

”För varje match som spelas utan publik tappar vi ungefär 1,5 till 2 miljoner kronor i intäkter. Detta läget är oerhört svårt för oss att påverka och därför är varje swishad biljett, varje årskortsinnehavare som står kvar, varje partner som fortsätter sitt engagemang samt alla som besöker Blåvittshopen så oerhört viktiga för framtiden.”

KLIPP: Se målen Örebro och IFK Göteborg (9 augusti 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se målen mellan Örebro och IFK Göteborg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer