Catrine Johansson, Göteborg FC. Foto: Bildbyrån.

Klubbveteranen lägger av efter hjärnskakningen

Uppdaterad
Publicerad

En hjärnskakning förstörde hela 2019.

I februari i år var försvararen Catrine Johansson, 28, redo för comeback – men nu väljer hon att lägga av.

– Jag vågar inte riktigt satsa fullt ut, säger Johansson till Göteborg FC:s hemsida.

Vid en träning den 11 februari 2019 drabbades Catrine Johansson av en hjärnskakning. Den smällen förstörde hela 2019, hon gjorde inte en enda allsvensk match.

Hon tog sig tillbaka till fotbollsplanen och gjorde comeback tidigare i år. Då var planen att spela den här säsongen.

– Det finns fortfarande en liten rädsla över att man aldrig blir hundra procent, men jag känner att jag måste ge det en ärlig chans, sa hon till Göteborgs-Posten då.

”Aktar mig för att nicka”

Men det blir ingen fortsatt fotbollskarriär. Catrine Johansson, som har tillhört Göteborgs FC sedan 2007 och gjort 196 allsvenska matcher, väljer att lägga av.

– Jag vågar inte riktigt satsa fullt ut. Jag har blivit försiktig i närkampsspelet och aktar mig för att nicka. Det var en jobbig tid med hjärnskakningen då jag hade ständig huvudvärk, var känslig för ljud och ljus. Det vill jag inte uppleva igen, säger Catrine Johansson till Göteborg FC:s hemsida.

Hon kommer vara kvar i föreningen, hon kommer att arbeta med spelarnas material och vara lagledare vid matcher och resor.

– Så är det. Nu känner jag att jag landat i att gå vidare och ändå ha förmånen att få vara kvar i fotbollen och vara en del av föreningen, säger Johansson.

KLIPP: Piteås mardröm: 700 mils resande – på 17 dagar (1 juni, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.