Syrianska–Dalkurd fick avbrytas. Foto: TV4

Knallskott kastat mot spelare – matchen avbruten

Uppdaterad
Publicerad

Mötet mellan Syrianska och Dalkurd på Södertälje arena avbröts efter en läktarskandal. Knallskott kastades mot en spelare – och en ordningsvakt blev attackerad.

Det är Dalkurds forward Richard Yarsuvat, som tidigare spelade för Syrianska, som fick knallskottet emot sig, kastat från hemmaklacken. Det landade alldeles intill Yarsuvat.

Matchen avbröts och det blev oroligt på läktaren. När ordningsvakterna ingrep blev en ordningsvakt påhoppad av en maskerad supporter, varpå han föll till marken. Polis fattade då beslutet att tömma läktaren.

– Det är en katastrof för fotbollen, det är bara idioter som förstör något fint, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil enligt Aftonbladet.

Matchen avbröts i 68:e minuten när Dalkurd ledde med 3-1. Den kommer inte att återupptas.

– Domarna skärrade och osäkra. Vi har beslutat att avbryta matchen för i dag. Alla parter, polis, Syrianska och Dalkurd är överens om det här beslutet. Funktionärer känner sig inte trygga, säger matchdelegat Lars Wilhelmsson till TV4 Sport.

Yarsuvat har förts till sjukhus för undersökning.

– Han mår inte bra. Det small väldigt nära honom. Han har ont i öronen och i huvudet, säger Adil Kizil till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.