Komorerna föll med tio spelare och en back i målet

Den lilla östaten Komorerna förlorade åttondelsfinalen mot Kamerun i Afrikanska mästerskapen med 2-1. Men gjorde det med tio man från den tredje minuten och en utespelare i mål. Och dessutom på bortaplan.

På grund av skador och covid-fall stod det klart före matchen att Komorerna var tvunget att ställa en utespelare i målet. Valet föll på vänsterbacken Chaker Alhadhur som fick dra på sig den blå måvaktsdressen.

Efter matchen var komorernaspelarna upprörda över att domaren inte lagt till mer än tre minuter i tilläggstid och domarna fick skyddas. Alhadhur var inte med på det utan gick lyckligt omkring och kramades med både med- och motspelare.

Inte minst Kameruns målvakt André Onana, i storklubben Ajax, visade stor glädje över Alhadhurs insats och gladde åt hans insats.

Komorerna stod upp förvånansvärt bra på bortaplan

Redan efter tre minuters spel blev Komorerna decimerat till tio man efter att lagkaptenen Abdou fick ett direkt rött kort efter en kapning bakifrån på Moumi Ngamaleu, sulorna direkt på vaden. Efter VAR-granskning halade domaren fram det röda kortet på Stade Paul Biya i utanför Kameruns huvudstad Yaounde, ett stadion som invigdes i höstas.

Efter en halvtimme spräcktes nollan och Chaker Alhadhur blev överspelad. Karl Toko Ekambi drog till inne i straffområdet och mellan två motståndare prickade han in 1-0 för Kamerun. Alhadhur kunde inte göra något på den välplacerade bollen vid vänstra stolpen.

Efter 70 minuters spel var det dags för 2-0 Vincent Aboubakar sprang på en djupledsboll och placerade in bollen i friläge.

Med tio minuter kvar reducerade Komorerna till 2-1 efter en underbar frispark där Youssouf M'Changamas höga boll dök in i det vänstra krysset.

KLIPP: Skandalscener när domaren blåser av för tidigt (12 januari)