Komorerna tvingas ställa en utespelare i mål i kvartsfinalen. Foto: TT

Osannolika oturen – Komorerna tvingas ställa utespelare i mål

Uppdaterad
Publicerad

Tuff måndag?

Det kunde ha varit värre.

Önationen Komorerna går in i åttondelsfinal i Afrikanska mästerskapen mot värdlandet Kamerun med tolv covidfall i truppen – och en utespelare som målvakt.

Den lilla önationen Komorerna skrällde ordentligt när de tog sig vidare från gruppspelet i Afrikanska mästerskapen, som en av de bästa treorna.

Nationen, som bara har 870 000 invånare, ställs i kväll 20.00 mot värdlandet Kamerun i åttondelsfinal.

Men de kunde ha haft en bättre uppladdning.

Laget har tolv covidfall i truppen, spelare och ledare. Däribland både förstamålvakten Moyadh Ousseini och Ali Ahamada. Addera därtill att tredjemålvakten Salim Ben Boina är skadad.

Samlat ihop potentiella kandidater

Därför lämnas Komorerna med det enda återstående alternativet: Spela matchen med en utespelare i mål.

– Vi har bara skrattat åt det. Vi försöker se på situationen på det sättet, det är komiskt. Vi har inte bestämt vem som blir målvakt ännu, säger målvaktstränaren Jean-Daniel Padovani.

Regerna för Afrikanska mästerskapet gör gällande att har man elva spelare att förfoga över, som inte är covidsmittade, måste matchen spelas.

Tränarstaben har samlat ihop ”potentiella” målvaktskandidater för ett möte.

– Även om det vore bestämt vem som ska stå avvaktar jag med att berätta det. Vissa kan nog analysera fram målvakten via längd, vikt och snabbhet. Vi tar det som det kommer och ser vad som händer, säger Padovani.

Svenskbekantingen Fouad Bachirou, med förflutet i Östersund och Malmö, spelar för Komorerna.

På Fifarankingen hittar vi Komorerna på en 132:a plats.

SE OCKSÅ: Komorerna skrällde – Ghana utslaget (19 januari 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.