Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Kosovare Asllani missar Sveriges möte med Norge

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani har gjort allt för att bli spelklar men hennes ljumskproblem vill inte ge med sig.

När det stod klart att hon missar VM-genrepet och träningsmatchen mot Norge brast det.

– Det är bara en träningsmatch men ändå är det jättestor frustration och jag blir känslosam över att missa den, säger Asllani till SVT Sport.

Stina Lennartsson och Elin Rubensson har lämnat återbud till landslagssamlingen. Nu står det klart att även Kosovare Asllani missar matchen mot Norge.

Den offensiva stjärnan tränade på för fullt under måndagen men smärtan i ljumskarna försvinner inte.

Damlandslaget i fotboll

– Hade det varit VM-kval eller ett VM hade vi avvaktat och hoppats på spel men nu kände vi att det var bättre att hon får fokusera på att komma tillbaka till 100 procent. Hon är den enda av spelarna som tränade i dag som inte är tillgänglig, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

”En viktig match”

Asllani var själv bedrövad när hon berättade om sin status. Hon fick avbryta en intervju för att hon blev ledsen och var känslosam framför intervjumikrofonen.

– Det är en viktig match eftersom det är genrep inför VM, och jag gjorde allt i min makt för att vara spelklar och har pushat varje dag. Så jag ville verkligen spela, men nu är läget som det är, risken är för stor och jag är inte 100 procent, så man får tänka långsiktigt, säger stjärnan.

Kosovare Asllani, till vardags i Milan, har dragits med skadebekymmer länge och menar att hon inte lyssnat på kroppen tillräckligt.

”Kroppen säger ifrån”

– Jag har hamnat i en period nu där jag pushat mig själv för hårt för att bli spelklar. Det är frustrerande att det har hållit mig borta från fotbollen ett tag.

– Det är återkommande och som att kroppen säger ifrån nu. Jag är kanske inte den bästa på att lyssna på min kropp. Jag har klubblaget och VM framför mig och måste hamna i en period nu där jag kan spela utan smärta och är 100 procent. 

Den pågående samlingen är den sista inför sommarens VM. Sverige mötte även Danmark i en träningsmatch, som slutade 1-0 till danskarna efter ett sent avgörande.

Klipp: Peter Gerhardsson om skadeläget

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kosovare Asllani missar matchen mot Norge. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet