Kristoffer Olsson, längst till vänster, gratulerar Wanderson efter Krasnodars 1-1. Foto: TT

Krasnodar med tre svenskar tog inte chansen

Krasnodar med tre svenskar från start var tvunget att vinna hemma mot Sevilla för att ha chans att gå vidare till slutspelet i Champions League. Det blev förlust med 1-2 och nu blir det en kamp med Rennes om att nå Europa League.

– Vi fick jobba ända till slutet och förtjänade att vinna, vilket var viktigt eftersom det tog oss till nästa omgång, säger Sevillas Ivan Rakitic till Uefa och erkänner att man hade problem under 10-15 minuter i andra halvlek när Krasnodar tryckte på ordentligt.

Gott om publik levde sig med i matchen, busvisslingar populärt, i Krasnodar där det till slut inte var kvar någon av svenskarna på planen. Kristoffer Olsson, Marcus Berg, spelade hårt bandagerad runt knät, och Viktor Claesson blev alla utbytta i andra halvlek.

I den 95:e minuten klippte Munir El Haddadi in 2-1 för spanjorerna med ett hårt pressat skott som studsade i gräset och letade sig i mål. De firade med att sitta på gräset.

Sevilla ordnade en drömstart på sitt Rysslandsbesök. Ett inlägg studsade ut till Ivan Rakitic, som med högerfoten klippte in 1–0 på halvvolley redan i fjärde minuten.

Kvitteringen i 56:e minuten hade en blågul passningsfot när Olsson hittade Wanderson, vars skott styrdes i nät via två Sevillaspelare.

KLIPP: Marcus Bergs första mål i Champions League (04 novemberg 2020)