Marcus Berg hjälte för Krasnodar i Champions League

Marcus Berg blev stor hjälte för Krasnodar i 1-0-segern över Rennes i Champions League. Den svenske landslagsanfallaren gjorde matchens enda mål och säkrade därmed en plats i Europa Leagues slutspel för Krasnodar.

Mötet mellan ryska Krasnodar och franska Rennes var i första hand ett möte om vilket lag som får spela vidare i Europa League, då Chelsea och Sevilla redan säkrat de två främsta placeringarna i grupp E.

Båda Krasnodar och Rennes stod inför kvällens match på en poäng vardera, efter krysset dem emellan i oktober.

I slutet av första halvlek fick Marcus Berg en jättechans att sätta 1-0, men svenskens avslut nära målet räddades av Rennes-målvakten Matvej Safonov.

Avslutade kyligt

Men i andra halvlek skulle Berg ta revansch. Svensken sprang ikapp en långboll, tryckte undan en Rennes-försvarare och avslutade sedan kyligt med högern förbi målvakten.

Målet är Bergs andra någonsin i Champions League efter ett straffmål mot Sevilla för en månad sedan.

Förutom Berg, som blev utbytt i den 90:e minuten, spelade Viktor Claesson hela matchen för Krasnodar som nu alltså går in i Europa Leagues slutspel.