Kris i IFK Göteborg – åtta matcher utan vinst

Åtta raka matcher utan seger.

August Erlingmark räddade IFK Göteborg i 2-2-mötet med Östersund.

– Jag vet i fan vad vi håller på med, säger IFK Göteborgs August Erlingmark till Dplay.

IFK Göteborg var på väg mot en blytung förlust hemma mot Östersund. Men August Erlingmark räddade laget.

I den 85:e minuten tryckte han in 2-2 från nära håll. Det betydde en poäng vardera till två lag som var i stort behov av tre poäng.

Drömstart med mål

IFK Göteborg fick en smakstart mot Östersund. På matchens första hörna tryckte August Erlingmark in 1-0.

I den 25:e minuten var hemmalaget nära att utöka ledningen vid en kontring. Alhassan Yusuf drog igång anfallet och fick även avsluta det från nära håll, men Östersunds målvakt Aly Keita räddade.

I anfallet efter kvitterade ÖFK. Nebiyou Perry lurade Blåvitts försvar, fick målvakten Ioannis Anestis ur balans och sköt ett lågt skott. Jakob Johansson fick en fot på bollen, men styrde den in i eget mål.

Aiesh missade straff

Två minuter senare fick IFK Göteborg chansen att återta ledningen när domaren blåste straff. Hosam Aiesh bjöd på en dålig straff, han sköt högt över.

I anfallet efter tog i stället ÖFK ledningen. Noah Sonko Sundberg tog sig in från höger och sköt ett skott som styrdes på Blåvitts försvar. Bollbanan ställde Anestis i målburen.

– När vi missade det öppna läget, de fick in en kvittering – och vi sedan missade straff. Då började vi hänga med huvudet. Där agerade vi inte som vi ska göra, säger Blåvitts tränare Poya Asbaghi till Dplay.

– Jag tycker att den här trepoängaren förlorades under de sista 20 minuterna i första halvlek. Vi har inte råd med sånt.

I slutet av matchen jagade IFK Göteborg ett segermål, och var nära. Men Keita räddade ÖFK.

– Totalt tycker jag vi gör det bra. Det är tufft när vi leder med 2-1, säger Keita till Dplay.