Vittsjös Michelle De Jongh. Foto: Bildbyrån

Krisen total i Vittsjö – föll mot Piteå

Uppdaterad
Publicerad

Piteå hakar på i toppen efter ny seger – Vittsjö besegrades på bortaplan med 1–0 efter Fernanda Da Silvas tredje fullträff för säsongen. Därmed fortsätter kräftgången för hemmalaget.

Piteå är alltjämt obesegrat i damallsvenskan efter fem omgångar.

Under söndagen blev det en 1–0-seger borta mot Vittsjö, efter att brasilianskan Fernanda Da Silva satt matchens enda mål i 55:e minuten. Efter en tilltrasslad situation fick hon loss bollen utanför straffområdet, drog två motståndarbackar och la in bollen bakom en chanslös Shannon Lynn i målet.

Segern tar norrbottningarna upp på en tredjeplats i tabellen.

Tungt för Vittsjö

För fjolårets succélag Vittsjö, som slutade trea i damallsvenskan, fortsätter dock kräftgången. Det här var lagets fjärde förlust på de fem inledande matcherna och med en inspelad poäng huserar de på nedflyttningsplats.

Vittsjötränaren Thomas Mårtensson har sedan seriepremiären drivit frågan om att stänga serien från nedflyttning i år och utöka damallsvenskan till 14 lag nästa säsong. Detta eftersom laget är hård skadedrabbat med svåra avbräck i Tove Almqvist och Alexandra Benediktsson.

Den tunna truppen har dock fyllts ut något sedan Emily Gielnik och amerikanskan Heather Williams värvats in. Den sistnämnda spelade 80 minuter mot Piteå.

MER FRÅN DAMALLSVENSKAN: Se Frida Maanums snygga mål mot Eskilstuna (19 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.